Categories
Zdravje

Parni čistilec H2O Mop X5 – Pregled

ČISTI DOM – VEČ PROSTEGA ČAS

✔ Sila za uravnavanje pare
✔ Lahek in udoben s težo le 2,2 kg
✔ Kompakten in enostaven za shranjevanje
✔ Čisti in razkužuje samo z močjo pare brez uporabe kemičnih detergentov

Pozdravljeni vsi in hvala za vašo pozornost do mojega pregleda. Že dolgo sem si želel kupiti Parni čistilec H2O Mop X5 in zdaj so se moje sanje končno uresničile. Na internetu sem videl veliko različnih oglasov, v katerih so namerno polepšali prednosti te naprave in skušali prikriti pomanjkljivosti. Moj cilj je povedati vso resnico na podlagi mojih osebnih izkušenj s tem parnim čistilcem 5 mesecev po nakupu. Takoj vas želim opozoriti, da svojega mnenja ne bom nikomur vsiljeval, zato naj se vsak odloči za nakup tega izdelka sam. Če želite Parni čistilec H2O Mop X5 naročiti, so te informacije morda v pomoč.

H2O Mop X5 – opis, cena, kupiti, naročiti, dostava

Z možem in otrokom živiva v hiši. V spalnici in otroški sobi imamo preprogo. Ni bilo naključje, da je bila izbrana ta možnost premaza, saj otrok preživi veliko časa na tleh in mu je skušal ustvariti najbolj udobne pogoje. Preproga je res zelo mehak in prijeten na dotik material, vendar obstaja resen problem – zelo težko ga je očistiti. Večkrat smo poklicali strokovnjake in naročili storitve čiščenja preprog, vendar je to zelo drago. Zato smo se odločili, da poiščemo način, kako ga očistiti sami. Večina prenosnih parnih čistilnikov ima visoke stroške, zato smo iskali najbolj optimalno kombinacijo cene in kakovosti. Na koncu sem izbral model Steam Cleaner H2O Mop X5. Ta izdelek sem naročila preko spletne trgovine, saj je tam najboljša cena in ugodna dostava na dom. Po 4 dneh je bilo moje naročilo že dostavljeno.

Takole je izgledala embalaža in krpa. Kakovost materialov se je izkazala za presenetljivo visoko (pričakoval sem poceni kitajsko plastiko). Kot sem že rekel, sem potreboval Mop X5 Parni čistilec predvsem za čiščenje preproge. Uporabljal sem ga vsak dan: najprej sesalnik, nato parni mop. Naprava ima 4 načine delovanja. Za ploščice, linolej, parket ali laminat zadostujeta 1 ali 2 nastavitvi moči. Za preprogo sem uporabil način 4 – najmočnejši. Po brisanju na površini se kupček opazno dvigne in pojavi se občutek svežine. Če v tem času odprete tudi okno v sobi, se učinek močno poveča.

H2O Mop X5 opis pomeni, da se naprava razkužuje. To lahko potrdim, saj izstopna temperatura pare doseže 110 stopinj Celzija.

Na tej fotografiji si lahko ogledate stanje krpe pred in po čiščenju:

Drugo področje uporabe je čiščenje tal. Če želite to narediti, nastavim način 2 in operem tla kot navadna krpa. Prednost je, da za odstranjevanje prahu in bakterij ni treba uporabljati kemikalij ali dodatnih detergentov. Dolg ročaj odpravlja potrebo po nizkem upogibanju, premična podlaga otiralnika pa mu pomaga doseči najtežja mesta in vogale v hiši. Najpomembneje je, da ni nobenih prog kot po uporabi običajne krpe ali krpe!

Parni čistilec H2O Mop X5 Slovenija ima več različnih prilog. To je priročno, če morate očistiti ne samo tla, ampak tudi druge površine. Za čiščenje oblazinjenega pohištva uporabljam na primer posebno šobo. Imam majhnega otroka, po njem pa na kavču nenehno ostajajo madeži in madeži, ki jih je težko odstraniti z navadno krpo. Vklopim ta parni čistilec, le nekaj sekund in madež izgine dobesedno pred našimi očmi. Enako velja za postelje, naslanjače in druge kose pohištva.

Kar zadeva parjenje zaves ali oblačil, je tu eno razočaranje. Najverjetneje naprava nima dovolj moči za te namene, saj tudi po več poskusih zgladitve obleke ali zaves še vedno ostanejo nagubane.

Posebno pozornost si zasluži pranje oken in ogledal. V naši hiši imamo ogromne razgledne površine, ki se nenehno umažejo in jih je treba oprati. Prej smo morali naročiti strokovnjake, saj sem se bal sam pomiti okna (predvsem v drugem nadstropju). Zdaj je vse zelo preprosto in priročno. S parnim čistilnikom je čiščenje oken veliko lažje in hitrejše. Toda pri močni umazaniji lahko še vedno ostanejo majhni madeži, zato po obdelavi površino obrišem do suhega s posebnimi prtički. Kot sem rekel prej, sem za naročilo porabil X5 Spletna trgovina in mislim, da sem naredil prav. Primerjal sem cene tam in v navadnih trgovinah – razlika je približno 40-50%.

Prednosti:

 • Dobra oprema.
 • Enostavnost uporabe.
 • Širok nabor uporabnih funkcij.
 • Visoka kakovost izdelave.
 • Intuitiven nadzor.
 • Dobičkonosno za Parni čistilec H2O Mop cena.

Slabosti:

 • Hitra poraba vode.
 • Slabo gladi oblačila ali zavese.
 • Ne odstranjuje maščobe.
 • Kratek kabel za vklop v vtičnico.
 • Glasen hrup brez uporabe šobe.

Kje je H2O Mop X5 kupiti v Sloveniji najboljše?

Z vami lahko delim povezavo do spletnega mesta, kjer sem sam naročil ta mop. Tam delajo dobri menedžerji, hitro pokličejo in odgovorijo na dodatna vprašanja. H2O Mop X5 dostava je bilo obdelanih v 3 delovnih dneh.